Elvetélt a tíz kórházból elküldött japán kismama

Vágólapra másolva!
Elvetélt a mentőben az a 38 éves japán kismama, akit a távol-keleti országban tíz kórház nem volt hajlandó fogadni. Az eset kapcsán kiderült, tavaly egy külföldi terhes nőt öt kórház utasított el.
Vágólapra másolva!

Öt kórház hétszer utasította el Japánban, hogy ellásson egy külföldi kismamát, aki pár órával korábban otthon szülte meg gyermekét. A kórházak közül kettő ráadásul kétszer is kitessékelte a húszas éveiben járó nőt.

Az elutasítás ürügye az volt, hogy a nő nem tud jól japánul, és hogy nincs megfelelő felszerelés az ellátáshoz. Valójában mindegyik érintett kórháznak volt szülészeti osztálya, sőt kettőnek újszülötteket ellátó intenzív részlege is volt.

A külföldi kismama elutasítása még 2006 augusztusában történt, de csak most került nyilvánosságra egy hasonló eset kapcsán. Egy 38 éves asszonyt tíz kórház nem fogadott, mígnem az őt szállító mentőautó karambolozott, a nő pedig elvetélt. A tavaly eset kapcsán az anya és gyermeke is túlélték a passzolgatást, mivel végül fogadta őket egy kórház, igaz két órás könyörgés után.

Az esetek azért okoztak óriási felháborodást, mert a japán társadalom vészesen öregszik, és az ország születési rátája a világon a legalacsonyabbak közé tartozik.