Megöltek két nőt egy őrző-védő cég emberei Irakban

Vágólapra másolva!
Két nőt megöltek kedden Bagdadban egy dubaji központú magán őrző-védő cég emberei - közölték szemtanúk és a rendőrség. Mindez egy nappal azután történt, hogy kiderült, az amerikai Blackwater cég iraki civilek haláláért felelős.
Vágólapra másolva!

Az incidens kora délután történt a Karrada negyedben. A fegyveresek egy kereszteződésben tüzet nyitottak egy gépkocsira, amely az általuk védett konvojhoz közeledett, majd nagy sebességgel elhajtottak. A közeledő autóban ült a két nő.

Az iraki belügyminisztérium kedd éjjeli közlése szerint egy dubaji központú magánvállalkozás, bizonyos Unity Resources Group emberei lövöldöztek. Szemtanúk szerint azok, akik a lövéseket leadták, olyan páncélozott terepjárókon utaztak, amelyek gyakoriak az efféle cégeknél (és az iraki belügyminisztériumnál).

A halálos lövöldözés mindössze egy nappal azután történt, hogy egy jelentés megállapította a Blackwater USA cég felelősségét 17 ártatlan iraki civil agyonlövésében, és az iraki kormány áldozatonként 8 millió dollár kártérítésre kötelezte a vállalkozást.

Irakban sok privát őrző-védő cég működik, köztük olyanok is, amelyek nem jegyeztették be magukat.