Szülei is elfogadják, hogy halott lehet Madeleine

Vágólapra másolva!
Lassan a szülők is kezdik tudonmásul venni, elképzelhető, hogy már nem él Madeleine, aki május 3-án tűnt el Portugáliában. Legalábbis apja erre utalt blogjában. A portugál rendőrség már eleve a kislány holttestét keresi, és azzal gyanúsítja a brit szülőket, hogy közük lehet a gyerek esetleges halálához és eltűnéséhez.
Vágólapra másolva!

A tavasszal Portugáliában eltűnt brit kislány szülei is elismerik már annak lehetőségét, hogy a gyermek nem él, bár azt nem fogadják el, hogy ez "valószínű". A négyéves Madeleine McCann-nek május 3-án veszett nyoma a dél-portugáliai Praia da Luz, főleg britek látogatta üdülőközpontjában, miközben szülei a szállodától néhány méterre, baráti társasággal vacsoráztak. Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség a múlt hónap elején a szülőket, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottnak.

A portugál rendőrség abból a feltételezésből indul ki, hogy Madeleine már nem él, és a vizsgálat a gyermek holttestének fellelésére összpontosít. Ennek jegyében például könnyűbúvárok kezdtek átkutatni a héten egy hatalmas víztározót az üdülőtelep közelében. A házaspár azonban eddig folyamatosan azt hangoztatta, hogy a kislány minden bizonnyal életben van; ezt a reményt támasztották alá azok a beszámolók, amelyek szerint Madeleine-t a világ különböző pontjain - legtöbbször Marokkóban, illetve Spanyolországban - látni vélték.

Gerry McCann, Madeleine édesapja most először arra utalt, hogy ők is kezdik tudomásul venni a gyermek halálának lehetőségét. Internetes blogjában azt írta: jóllehet továbbra sem fogadják el azt a rendőrségi alapfeltevést, hogy Madeleine valószínűleg halott, tudják azonban, hogy ez is a lehetőségek között van. Hozzátette azonban: az a tény, hogy nincsenek bizonyítékok Madeleine fizikai bántalmazására, továbbra is azzal a reménnyel tölti el őket, hogy a kislányt élve megtalálják.

A szerdai The Sun beszámolója szerint azonban a portugál nyomozók megerősítették azt a gyanújukat, hogy a gyermek holttestét a szülők vitték el valahová az eltűnés után több mint három héttel bérelt kocsijuk csomagtartójában. A legnagyobb brit bulvárlap szerint a vizsgálat során újabb bizonyítékokat találtak arra, hogy a Renault Scenic csomagtartójában korábban egy bomlófélben lévő holttestet rejtettek el.

Ez a teória - a kocsiból kinyert állítólagos DNS-minták nyomán - már több héttel ezelőtt is felmerült, és ez a szülők elleni hivatalos gyanúsítás alapja. A portugál nyomozók szerint a nyugodt vacsora érdekében az orvos házaspár a gyermeknek altatót adhatott be, de ezt véletlenül túladagolhatták, és Madeleine meghalt. A család ezt a rendőrségi teóriát már korábban abszurdnak nevezte. A brit lap szerint a rendőrség lefoglalta azt az asztali számítógépet, amelyet Gerry McCann bérelt portugáliai tartózkodása során. Vizsgálják email-forgalmát, és azt, hogy milyen honlapokat keresett fel.