Lech Walesa a Kaczynski-fivérek ellen korteskedik

Vágólapra másolva!
Lech Walesa volt lengyel köztársasági elnök csütörtökön felszólította országa lakosait: utasítsák el Lech és Jaroslaw Kaczynski állam-, illetve kormányfő hatalmon maradását.
Vágólapra másolva!

"Remélem, a lengyelek kellő számban lesznek ahhoz, hogy véget vessünk az elmúlt két esztendő szánalmas színjátékának, és elérik, hogy a jelenlegi hatalom a múlté legyen" - írta a vasárnapi előrehozott parlamenti választások előtt a Szolidaritás szakszervezet egykori legendás vezetője.

"Nem akarok a jelenleg hatalmon lévő csapat győzelmével számolni, az tragédia lenne Lengyelország számára" - tette hozzá Lech Walesa.

Walesa már eddig is gyakran bírálta a Kaczynski-ikreket, noha ők elnöksége (1990-1995) elején tanácsadói voltak. Mostani állásfoglalásában egyben azt is szorgalmazta, hogy "tárják fel mindazt a rosszat, amit a közelmúltban és a múltban ez a csoport elkövetett".

"Felszólítok valamennyi politikai erőt, vegyék vizsgálat alá az elmúlt két év kormányzását és állítsák félre ez a kompromittálódott csapatot" - írta a Nobel-békedíjas politikus.