Felborult egy komphajó Indonéziában

Vágólapra másolva!
Felborult egy személyszállító komp Indonézia partjainál kedden éjszaka. A szerencsétlenségben több tucat ember meghalt, és sok utasnak nyoma veszett.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb harmincegyen vesztették életüket és sokan eltűntek az indonéziai Celebesz (Sulawesi) szigeténél, miután az őket szállító hajó felborult - közölte egy helyi rádióállomás. A vízi járműn több mint 150-en utaztak. A hatóságok egyelőre nem tudják az áldozatok kilétét.

A 22 méter hosszú személyszállító komp a sziget délkeleti partjainál, Boubau település közelében járt szerencsétlenül. A katasztrófa helyi idő szerint csütörtök este történt. A mentőknek 125 embert sikerült kimenteniük, és megtaláltak 31 holttestet.

A kimentettek közül 19-en kórházi ápolásra szorulnak. A mentők vezetője szerint nem tudják, hogy kell-e még valakit eltűntként nyilvántartaniuk, mert nem tudják, hányan utaztak a hajón. A hivatalos utaslistán mindössze 60 név szerepel.

A kompok fontos közlekedési eszköznek számítanak Indonézia szigetei között, de az alacsony biztonsági előírások miatt a mostanihoz hasonló balesetek nem ritkák a délkelet-ázsiai országban. Februárban több mint 40 ember halt meg, amikor tűz ütött ki egy Jakartából útnak induló kompon, tavaly decemberben pedig 400 életet követelt egy Jáva szigeténél elsüllyedt hajó.