Büntetőtáborba mehet a 48-szoros gyilkos

Vágólapra másolva!
Bűnösnek találták 48 ember meggyilkolásában az orosz Alekszandr Picsuskint. A bitcai mániákus néven elhíresült férfinak az ügyész életfogytig tartó szigorított büntetőtábort kért. Ítéletet később hirdetnek az ügyben.
Vágólapra másolva!

Negyvennyolc gyilkosságban és három gyilkossági kísérletben egyhangúlag bűnösnek találta egy moszkvai esküdtszék Alekszandr Picsuskint, a bitcai mániákus néven hírhedtté vált sorozatgyilkost. Az ügyész szigorított büntetőtáborban letöltendő életfogytiglani szabadságvesztést kért rá, illetve indítványozta, hogy Picsuskin az első 15 évet börtönben töltse.

Indítványát az ügyész a bűntettek súlyával, valamint a vádlott személyiségjegyeivel indokolta. Az esküdtek alig két és fél órás tanácskozás után azt is egyhangúlag állapították meg, hogy a vádlott nem érdemel könyörületet. Ez azzal jár, hogy a lehető legnagyobb büntetést - életfogytiglani szabadságvesztést - szabhatja ki rá a bíró.

Mielőtt az esküdtek visszavonultak tanácskozni, az ügyész arra szólította fel őket, hogy mind a 48 gyilkosságban minősítsék bűnösnek Picsuskint, a védő viszont kérte, hogy 18 ügyben mentsék fel, mivel azokról nem hozott fel elég meggyőző bizonyítékokat az ügyészség.

Picsuskint eredetileg 49 gyilkosság és három gyilkossági kísérlet vádjával állították bíróság elé, de ő egy esetet kitartóan tagadott, ezért az ügyészség azt a vádat elejtette. Ezzel szemben a sorozatgyilkos azt hangoztatta a tárgyalás során, hogy még további 11 gyilkosságról kész vallomást tenni, de a bíró figyelmeztette, hogy a bíróságon csakis az ügyészség által felhozott vádakról folyik a tárgyalás.

Alekszandr Picsuskin először 1992-ben ölt, de a legtöbb gyilkosságát 2005-2006-ban követte el. Rendszerint azzal csábította a Moszkva déli részén lévő bitcai parkerdőbe áldozatait - akik közül többet ismert is -, hogy ott egy kimúlt kutyáról akar megemlékezni. Áldozatai többnyire férfiak voltak, négy nőt vitt el a parkerdőbe, de közülük egy el tudott menekülni.

Ítéletet később hirdetnek az ügyben.