Kikérdezik az ausztriai buszbaleset sérültjeit

Vágólapra másolva!
Kedden elkezdték kikérdezni az osztrák rendőrök a hétfői halálos buszbaleset magyar sérültjeit, akik még stájerországi és karintiai kórházakban vannak. Közben hazaszállításukról már Ausztriában egyeztet egy magyar orvoscsoport.
Vágólapra másolva!

Az osztrák autópálya-rendőrség hozzákezdett a hétfői, három halálos áldozattal járó magyar autóbusz-baleset még kórházban lévő sérültjeinek a kikérdezéséhez. Az unterwaldi felügyelőség képviselője hozzátette, nem várnak nagy eredményt a beszélgetésektől, hiszen a szerencsétlenség időpontjában a buszon utazók többsége aludt.

Az utasok közül még nyolcan vannak stájerországi és karintiai kórházakban. Már délelőtt óta Ausztriában tartózkodik az a magyar orvoscsoport, illetve az Országos Mentőszolgálat képviselője, akik arról egyeztetnek osztrák kollégáikkal, hogy a sebesültek közül kik jöhetnek haza a közeli napokban, akár már szerdán. Az osztrák autópálya-felügyelet tájékoztatója szerint a megrongálódott autóbusz roncsait feltehetően két napon belül elszállítják az unterwaldi telephelyről.

Hárman haltak meg hétfő hajnalban egy magyar autóbusz balesetében az A2-es autópálya stájeroszági szakaszán, Modriach közelében. A szerencsétlenségben 4 ember súlyosan, 21 pedig könnyebben megsérült.

Az illetékes unterwaldi autópálya-felügyelet szóvivője hétfő délelőtt közölte: a balesetet az autóbusz-vezető elővigyázatlansága okozta. A sofőr rendőrségi meghallgatásán elismerte, hogy közvetlenül a baleset előtt a váltótársára pillantott, alszik-e, és ennyi elég is volt ahhoz, hogy a három halálos áldozatot követelő tragédia bekövetkezzen.