Szerdán hazatérhet öt ausztriai sérült

Vágólapra másolva!
Szerdán öten hazatérhetnek a hétfői ausztriai buszbaleset sérültjei közül. A felborult magyar autóbusz Ausztriában ápolt többi, súlyosabb sérültjét még napokig megfigyelés alatt tartják. A balesetben hárman életüket vesztették, 25-en megsérültek.
Vágólapra másolva!

Elindultak a mentőautók a hétfői magyar autóbusz-baleset osztrák kórházakban ápolt öt sérültjéért - közölte szerda reggel Pék László, az Országos Mentőszolgálat Grazban tartózkodó képviselője. A mentőkocsik várhatóan kora délután fordulnak vissza a betegekkel.

A hétfő hajnali, három halálos áldozatot követelő szerencsétlenség után nyolc sebesült maradt grazi és klangenfurti kórházakban. Hárman Grazból, ketten Klagenfurtból indulnak szerdán haza.

Pék László, aki a katasztrófavédelem pszichológusokból álló kríziscsoportjával érkezett Ausztriába a betegekhez, elmondta, hogy a három súlyosabb sérültet az osztrák orvosok még néhány napig megfigyelés alatt kívánják tartani, őket valószínűleg csak a jövő héten engedik el. Egyiküknek légzési nehézségei vannak, őt altatják - várhatóan a hét végén oldják fel fokozatosan az altatást. Állapota biztató. A másik két beteget sebesülésük jellege miatt tartják vissza, állapotuk stabil.

A hétfő hajnali balesetben hárman haltak meg, 4-en súlyosan, 21-en pedig könnyebben megsérültek az A2-es autópálya stájeroszági szakaszán, Modriach közelében. Az illetékes unterwaldi autópálya-felügyelet szerint a balesetet az autóbusz-vezető elővigyázatlansága okozta. A sofőr rendőrségi meghallgatásán elismerte, hogy közvetlenül a baleset előtt a váltótársára pillantott, alszik-e.