Vágólapra másolva!
A legfrissebb adatok szerint összesen nyolcvan halottat követelt Haitin és a Dominikai Köztársaságban a Noel trópusi vihar, amely a héten vonult át a Karib-tengeri sziget fölött. A vihar által okozott áradások miatt tízezreket kellett kitelepíteni otthonaikból.
Vágólapra másolva!

Nyolcvanra emelkedett a Haitin és a Dominikai Köztársaságban átvonuló, Noel névre keresztelt trópusi vihar halálos áldozatainak száma a legfrissebb veszteségmérleg szerint.

A vihar a Hispaniola sziget keleti részén fekvő Dominikai Köztársaságban okozott nagyobb pusztítást. Az országban a hatóságok helyi idő szerint szerdán közzétett adatai szerint 56 ember lelte halálát a vihar által keltett áradások és földcsuszamlások miatt; rajtuk kívül 27 személy eltűnt, 60 ezret pedig kitelepítettek otthonából. A szigeten található másik országban, a nyugati oldalon fekvő Haitin 24 emberéletet követelt a Noel, 25 személynek pedig nyoma veszett.

A trópusi vihar elvonulása után Jacques Edouard Alexis, Haiti miniszterelnöke közölte, hogy 1,5 millió dolláros gyorssegélyt utalnak ki a rászorulóknak. Leonel Fernández dominikai elnök a segély összegét 3 millió dollárban állapította meg országában.

A trópusi vihar időközben átvonult Kuba felett, de ott nem követelt halálos áldozatokat. Az özönvízszerű esőzés mindazonáltal a szigetországban is jelentős anyagi károkat okozott, Kuba középső és keleti részén húszezer embert kellett az áradásoktól tartva kimenekíteni otthonából.