Decemberben lemond a lett kormány

Vágólapra másolva!
Elfogadja a regionális reformról és a költségvetésről szóló törvényt, majd ezt követően, decemberben lemond a lett kormány. A kabinet azért döntött így, mert óriási vihart kavart, hogy a kormányfő le akarta váltani a politikai szövetségesei után vizsgálódó korrupcióellenes hivatal vezetőjét.
Vágólapra másolva!

Decemberben lemond a lett kormány - jelentette be szerdán Aigars Kalvitis miniszterelnök, aki azzal kavart politikai vihart, hogy le akarta váltani a korrupcióellenes hivatal vezetőjét. A kormányfőre hetek óta óriási nyomás nehezedett, Kalvitis szerdán az államfővel folytatott konzultációt követően bejelentette: a kabinet lemond, de csak december 5-én. "Politikai stabilitásra van szükség, először el kell fogadni még a regionális reformot, valamint a költségvetést " - mondta.

A miniszterelnök - bírálói szerint - beavatkozott a korrupcióellenes hivatal munkájába. Az intézmény vezetője, Aleksejes Loskutovs vizsgálódásai során állítólag túl közel került a kormányfő politikai szövetségeseihez, és utánajárt a Kalvitis vezette Néppárt (TP) tavalyi kampányát segítő hozzájárulások körüli állítólagos szabálytalanságoknak.