Életfogytig tartó börtön várhat O. J. Simpsonra

Vágólapra másolva!
Emberrablással és fegyveres rablással is vádolják O. J. Simpson volt amerikaifutball-sztárt egy Las Vegas-i hotelben történt incidens miatt. Simpson és két társa állítólag a tőle ellopott sportereklyéket próbálta visszaszerezni szeptemberben. Ha elítélik őket, életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphatnak. Simpsont 1995-ben felmentették volt felesége és barátja meggyilkolásának vádja alól. Később felelősnek találták a halálesetekért, és 33,5 millió dollár (5,8 milliárd forint) kártérítést rendeltek el, de a pénzt eddig nem fizette ki.
Vágólapra másolva!

O. J. Simpson volt amerikaifutball-sztárt és két társát - egyebek mellett - emberrablással és fegyveres rablással vádolják egy Las Vegas-i hotelben, szeptemberben történt incidens miatt. Ha bűnösnek találják őket, akár életfogytig tartó börtönbüntetést kaphatnak.

Az ügyészség szerint Simpson és öt társa fegyverrel fenyegetőzve próbált sportereklyéket ellopni Bruce Fromong és Alfred Beardsley kereskedőktől.

Társai közül eredetileg hármat vádoltak, de ők vádalkut kötöttek: bűnösnek vallották magukat, és Simpson és a két másik társ ellen tanúskodtak. Simpson ügyvédei azt mondják, ügyfelük csupán a tőle ellopott ereklyéket akarta visszaszerezni, és tagadták, hogy fegyverrel fenyegetőztek volna az incidens során.

Yale Galanter ügyvéd azt mondta: Simpson ártatlan, és nem fog peren kívüli egyezségről tárgyalni. "Nem hiszem, hogy Simpson bármilyen bűncselekményt elkövetett volna. Simpson sem hiszi, hogy bűncselekményt követett el" - mondta Galanter. "Ha a kerületi ügyész nem ejti a vádat, az ügyből tárgyalás lesz" - tette hozzá.

Simpsont 1995-ben mentették fel volt felesége, Nicole Brown Simpson és barátja, Ron Goldman meggyilkolása vádja alól. Simpsont ártatlannak nyilvánította ugyan a büntetőperben az esküdtszék, de később egy polgári peres eljárásban felelősnek találták a halálesetekért, és 33,5 millió dollár kártérítés megfizetésére kötelezték. A pénzt azonban még mindig nem fizette ki.