Egymásra lőttek a palesztinok a libanoni táborban

Vágólapra másolva!
Egy Mahmúd Abbász palesztin elnökhöz hű Fatah és egy radikális, Szíria-barát csoport fegyveresei csaptak össze egy libanoni menekülttáborban. Az egyik szervezet szerint nem politikai, hanem családok közti leszámolásról van szó.
Vágólapra másolva!

Összetűzés tört ki pénteken két rivális palesztin csoport között a libanoni Burdzs Baradzsne menekülttáborban - közölte a biztonsági szolgálatok illetékese. A Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah és a Népi Front Palesztina Felszabadításáért-Főparancsnokság (FPLP-CG) fegyveresei közötti összetűzésnek nincs áldozata.

A népi front egyik Burdzs Baradzsne-i vezetője szerint két család közötti leszámolásról van szó, amelyet hamarosan megfékeznek. A libanoni hadsereg egyik illetékese elmondta, hogy lövöldözés hallatszott a táborból, a tűzpárbaj folytatódik, de további részleteket nem közölt. A népi front szóvivője, Anvár Radzsa Szíriából telefonon azt közölte, hogy a lövöldözés éjszaka tört ki a két csoport fegyveresei között, amikor a Fatah emberei megpróbálták elfoglalni az FPLP-CG irodáját.

Ahmed Dzsibríl, a Szíria-barát Népi Front Palesztina Felszabadításáért-Főparancsnokság vezetője egy nemrégiben Damaszkuszban adott televíziós interjúban nem zárta ki, hogy újabb erőszakos cselekmények történnek a libanoni palesztin menekülttáborokban a november 21-re kitűzött libanoni elnökválasztás előtt.

A libanoni hadsereg három hónapon át állt harcban a Fatah al-Iszlám iszlamista csoporttal az észak-libanoni Nahr al-Bared menekülttáborban. A hadsereg szeptember 2-án foglalta el a tábort. A harcokban több mint négyszázan haltak meg, köztük 168 libanoni katona.