Elsüllyedt egy teherhajó a Japán-tengeren

Vágólapra másolva!
Fát szállított volna Kínába az az orosz személyzetű teherhajó, amely vasárnap süllyedt el a Japán-tengeren tomboló viharban. A fedélzeten tartózkodó 36 főből 23 embert mentettek ki - egy mentőtutajnak még nem akadtak nyomára.
Vágólapra másolva!

Elsüllyedt vasárnap egy teherszállító hajó a Japán-tengeren tomboló viharban. Az uszály 23 utasát kimentették a tengerből, 13 ember után még kutatnak. Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint a Saint Vincent-i bejegyzésű hajó fát szállított az oroszországi Nahodkából Kínába, fedélzetén 36 orosz állampolgár - hat utas és a harminc tagú legénység - tartózkodott. A tragédia után négy mentőtutajra szálltak.

A szerencsétlenségről értesülve azonnal a helyszínre siettek a térségben tartózkodó hajók, és azóta három felfújható tutajt már meg is találtak. Egyelőre nem sikerült a negyedik nyomára bukkanni, de hétfőn a mentési akcióhoz csatlakozik két vagy három orosz repülőgép is. A mentést 3-4 méteres hullámok és erős széllökések nehezítették.

A minisztérium szerint a balesetet az okozta, hogy a vihar miatt elmozdult az uszály rakománya, a hajó megdőlt, majd elsüllyedt. A 3,5 ezer tonna vízkiszorítású, 69 méter hosszú uszály több mint 1800 tonna fát szállított.