60 halott a pakisztáni vallási harcokban

Vágólapra másolva!
Több mint hatvanan haltak meg a napok óta tartó szunnita-síita villongásokban Pakisztán északnyugati részén. A vallási összecsapás nem ritka a térségben: áprilisban is voltak harcok a két muzulmán vallási közösség között.
Vágólapra másolva!

Több mint hatvanan vesztették életüket és 150 sebesültek meg a napok óta tartó szunnita-síita villongásokban a Pakisztán északnyugati részén fekvő Paracsinarban. Az afgán határnál fekvő Kurram törzsi terület székhelyén szombat este és vasárnap mindkét fél aknagránátokkal és más nehézfegyverekkel lőtte egymást, a város lakónegyedeit és mecseteket is célba vettek.

Pakisztáni hírszerzési források szerint a hatóságok arra készülnek, hogy katonákat küldenek a városba. A paracsinari etnikai villongások pénteken kezdődtek, miután egy fegyveres tüzet nyitott egy szunnita mecsetre, a szunniták pedig a síiták elleni támadásokkal vágtak vissza. Paracsinarban nem ritkák az etnikai indíttatású villongások. Áprilisban is összetűzések voltak a két muzulmán vallási közösség tagjai között.