Elhalasztották Alberto Fujimori perét

Vágólapra másolva!
Két héttel elhalasztották hétfőn Alberto Fujimori volt perui elnök perét a védő beadványára, aki azzal indokolta kérését, hogy több időre van szüksége a felkészülésre. A volt elnököt hivatali ideje alatt történt felderítetlen halálesetek miatt vonják felelősségre.
Vágólapra másolva!

Fujimori 30 évig terjedő szabadságvesztéssel számolhat, ha bizonyítást nyer, hogy köze volt a La Cantuta Egyetem kilenc hallgatójának és egy professzorának 1992-es megöléséhez, valamint a Lima melletti Barrios Altosban végrehajtott 1991-es mészárláshoz, melynek 15 áldozata volt.

A pert eredetileg november 26-ra tűzték ki, de végül a legfelsőbb bíróság, helyt adva a védelem kérésének, december 10-re halasztotta.

A 69 éves, japán eredetű Fujimori hét évvel ezelőtt szökött Japánba, azt követően, hogy 1990 és 2000 között regnáló kormánya megbukott egy korrupciós botrány következtében. 2005-ben Chilébe költözött, de az ottani hatóságok idén szeptemberben kiadták Perunak.

A volt elnök ellen, aki a törvényes eljárást politikai indíttatásúnak tartja, hét emberi jogi és korrupciós vádat emeltek.