Vérengzéstől tartva lezártak egy német iskolát

Vágólapra másolva!
Egy tervezett iskolai vérengzés gyanúja miatt a rendőrség körülzárt egy Düsseldorf melletti gimnáziumot kedden. A napokban már megakadályoztak egy kölni támadást.
Vágólapra másolva!

A Düsseldorf melletti gimnáziumhoz több száz rendőrt vezényeltek ki, akik körülzárták az épületet. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy valaki iskolai vérengzésre készül. Az erre vonatkozó jelzést a finn hatóságoktól kapták.

Értesülések szerint a helsinki hatóságok egy internet-beszélgetés lehallgatása után jutottak arra a következtetésre, hogy az észak-rajna-vesztfáliai Kaarst gimnáziumában állítólag vérengzés készül. Az iskolában szünetel a tanítás.

Pontosan egy évvel ezelőtt ugyancsak Észak-Rajna-Vesztfália tartományban Emsdetten városának egyik középiskolájában egy diák kezdett lövöldözni, 37 embert - köztük diákokat és tanárokat - sebesített meg, majd végzett magával.

Vasárnap jelent meg a hír, hogy a rendőrség meghiúsított egy mészárlást egy kölni gimnáziumban. Egy 17 és egy 18 éves diák készült, a gyanú szerint a bűncselekményre. A fiatalabb diák az őt üldöző rendőrök elől egy villamos elé vetette magát, és meghalt, az idősebbet pedig őrizetbe vették.

Hétfőn a kölni rendőrséget az a vád érte, hogy elhamarkodott akcióba lépett, mert a két diák már korábban feladta tervét, és így az öngyilkosság elkerülhető lett volna.

November elején Finnországban egy 18 éves fiú lőtt le több diákot és az igazgatónőt egy iskolában. Idén egy másik hasonló eset történt az Egyesült Államokban, egy virginai egyetemen, ahol egy diák több mint harminc társával végzett.