Újabb zavargások Párizs egyik elővárosában

Vágólapra másolva!
Kiújultak a zavargások hétfőn este Párizs egyik elővárosában, ahol előző nap két helyi fiatal halálát követően robbantak ki utcai erőszakcselekmények. A zavargások során mintegy harminc rendőr megsérült - közölte egy rendőrségi illetékes.
Vágólapra másolva!

A fővárostól húsz kilométerre északra fekvő Villiers-le-Belben feldühödött fiatalok petárdákat hajigáltak mintegy száz rohamrendőr felé, akik viszont könnygázt, gumilövedékeket és - a rendbontók azonosítását megkönnyítendő - festékpatronokat lőttek ki rájuk.

Egy 15 és 16 éves fiú vasárnap Villiers-le-Belben motorral nekiütközött egy rendőrautónak és a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok.

Az ezt követően, hétfőre virradóra kirobbant és hat órán át tartó első utcai zavargásokban negyvenen megsebesültek. A Nicolas Sarkozy francia elnök nyugalomra intő szavai ellenére kiújult zavargásokban egy szemtanú beszámolója szerint egy személyautót, egy rendőrségi járművet és egy szemetestartályt is felgyújtottak.

Szintén Párizs egyik északi elővárosában történt két évvel ezelőtt egy olyan haláleset, amelyeket három hétig tartó külvárosi zavargások követtek. Akkor két fiatal halálos áramütést szenvedett egy trafóházban, ahova őket üldöző rendőrök elől menekültek be.