Hóviharok csaptak le Kanadára és az USA-ra

Vágólapra másolva!
Hó, ónos eső és hóvihar sújtotta Kanada és az Egyesült Államok keleti részét. A reptereken több száz járat maradt ki, és sok baleset történt az utakon. Három ember meghalt.
Vágólapra másolva!

Intenzív havazás, ónos eső heves szél sújtotta Kanada keleti és az Egyesüll Államok északkeleti térségét a hétvégén. A szombati és vasárnapi havazás miatt fennakadások voltak a légiközlekedésben, és közúti balesetekben három ember meghalt. A kanadai hatóságok szerint "veszélyes téli időjárási helyzet" alakult ki - írja a BBC. A térségbeli reptereken több száz járat maradt ki: csak a chicagói O'Hare repülőtéren 200 járatot töröltek.

Torontóban és Montrealban intenzív havazés mellett 70 kilométer per órás szelet mértek, a lejegesedett utakon számos baleset történt. Egy nő a kanadai Ontario államban akkor vesztette életét, amikor lehúzódott az út szélére, hogy megigazítsa az ablaktörlőjét, és egy arra járó hóeke nekiment kocsijának a hóviharban. Az USA Michigan és Wisconcin államiaban ketten haltak meg balesetben. New York állam egyes részein 30 centiméter hó hullott, a szomszédos államokban 25 centiméteres a hótakaró, amely várhatóan több helyen fél méteres is lesz. Pennsylvaniában 160 ezer fogyasztó maradt áram nélkül a hóban megrongálódott távvezetékek miatt.