Nem vitatkoznak tovább a LEADER-programon

Vágólapra másolva!
Országos szinten megbékélés született Brüsszelben a kistérségek részére nyújtandó támogatás lehívására és elosztására jogosult magyarországi LEADER csoportok megalakulása ügyében. Surján László európai parlamenti (EP) képviselő korábban azért emelt panaszt az EP-nél, mert szerinte több helyen pártállásuk miatt tagadták meg a belépést LEADER-csoportokba.
Vágólapra másolva!

Ficsor Ádám, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium európai ügyekért felelős szakállamtitkára magyar újságíróknak elmondta: megbeszélést kezdeményezett az eltérő pártállású magyar EP-képviselőkkel, és egyetértettek abban, hogy közös érdek az ilyen csoportok sikeres működése. Azokon a helyeken, ahol problémák vannak a megalakulás mikéntjét illetően, ott törekedni kell a megegyezésre.

Surján László, aki korábban panaszt emelt a LEADER-csoportok megalakulásával kapcsolatos állítólagos visszaélések miatt, szintén a megegyezés mellett érvelt, hangsúlyozva, hogy párthovatartozási alapon senkit nem szabad kizárni ezekből a csoportokból.

Ficsor és Surján egyaránt hangsúlyozta, hogy amennyiben bizonyíthatóan jogszerűtlenül zártak ki valakiket egyes LEADER-csoportok megalakulásakor, az ellen bírósághoz lehet fordulni, ha nem jön létre a megegyezés.