Letartóztattak több tucat olasz maffiatagot

Vágólapra másolva!
Letartóztattak huszonkilenc feltételezett maffiatagot az olasz rendőrök, Calabriában és Szicíliában egyszerre ütöttek rajta a gyanúsítottakon. A calabriai alvilág egyik főnökét is sikerült őrizetbe venni.
Vágólapra másolva!

Huszonkilenc feltételezett maffiatagok vettek őrizetbe csütörtökön a dél-olaszországi Calabria tartományban a pénzügyőrség egységei, és hasonló akcióra került sor Szicíliában is. Horogra került többek között Franco Muto, a calabriai szervezett alvilág, a ndrangheta egyik családjának főnöke is.

A letartóztatottakat többek között kábítószer-kereskedelemre, zsarolásra és uzsorakamatos pénzkölcsönzésre való bűnszövetkezéssel vádolják. Az olasz pénzügyőrség feltételezi, hogy a Muto-klánnak köze van egy Tirrén-tenger parti illegális veszélyes hulladék-üzlethez is.

Szicíliában őrizetbe vették csütörtökön Giuseppe Grigoli nagyvállalkozót is, akit azzal vádolnak, hogy a körözés alatt álló, szökésben lévő "keresztapa", Matteo Messina Denaro kezébe adta a Trapani, Agrigento és Palermo körzetében működő Despar szupermarket-hálózatát. A rendőrök több Despar nagyáruház irodájában házkutatást tartottak