Vágólapra másolva!
Legkevesebb 50 halottja van annak az öngyilkos merényletnek, amely Pakisztánban történt egy mecset közelében. Az épület egy politikus rezidenciájához tartozik, aki azonban sértetlen maradt.
Vágólapra másolva!

Sok halottja van annak a merényletnek, amely csütörtök reggel történt a pakisztáni Pesavar mellett egy faluban. Az áldozatok számáról ellentmondó jelentések vannak. Az MTI szerint legkevesebb 55-en vesztették életüket, a BBC legkevesebb 50 halottról ír.

A támadó akkor lépett akcióba egy mecset mellett, amikor a hívők az Id-al-Adha muzulmán ünnep imájára igyekeztek a szentélybe. A mecset Aftab Hán Serpao volt pakisztáni belügyminiszter rezidenciájához tartozik. Maga a politikus sértetlen maradt.

Aftab Hán Serpao Pervez Musarraf államfőhöz közelálló politikus, aki a januári parlamenti választásokon képviselőjelöltként indul. Nyolc hónapon belül ez volt a második ellene irányuló merénylet: áprilisban egy politikai nagygyűlése közben robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő hívei között a közeli Csarszadda városában. Az akkori akciónak 28 halálos áldozata volt.