Egyórás szexvideó készült egy malajziai miniszterről

Vágólapra másolva!
Két videófelvétel is kering Malajziában, amelyen egy hotelben szeretkező pár látható. A pár fárfitagja a malajziai egészségügyi miniszter, aki beismerte: róla készült a felvétel. Chua Soi Lek közölte: lemond posztjáról.
Vágólapra másolva!

Bevallotta a malajziai egészségügyi miniszter, hogy róla készült felvétel a távol-keleti országban keringő két szexvideó, amely Chua Soi Lek házasságtörését rögzíti - az egyik felvétel csaknem egy órás. A miniszter bejelentette: bocsánatot kért a miniszterelnöktől és a kormányzó párttól, és lemond posztjáról. Korábban még azt nyilatkozta: távozásáról a kormányfő dönthet, ő ugyanis nem akar lemondani - írja a BBC.

"Én vagyok látható a felvételen, a hölgy pedig közeli barátom" - közölte a hatvan éves miniszter. "A videót nem én készítettem" - tette hozzá. "Nem fontos, hogy ki készítette a videókat. Ami fontos, az az, hogy a feleségem és a gyermekeim elfogadták a bocsánatkérésemet" - nyilatkozta.

A beismerő vallomásra órákkal azután került sor, hogy a malajziai Star című lap kirobbantotta a botrányt. A lap szerint a videofelvételeket egy hotel biztonsági kamerái rögzíthették. A felvételt tartalmazó DVD-ket valaki a malajziai Muar város különböző pontjain helyezte el, a másolatokat bárki elvihette, akár egy szórólapot. A Star tudósítása szerint hamarosan elterjedtek a felvételek a miniszter szülővárosában, Johorban is.

Chua Soi Lek egyik intézkedése egészségügyi miniszterként nagy ellenkezést váltott ki a malajziai vallásos körökben: a HIV-vírus terjedésének megakadályozására támogatta az ingyen óvszerek osztogatását - olvasható a brit hírtelevízió honlapján.

Felháborodás

A botrány kínos helyzetbe hozta Abdullah Ahmad Badavi miniszterelnök kormányát, mert politikai muníciót ad az ellenzéknek, amely - főként a Pánmaláj Iszlám Párt - gyakran támadja a kormányt. Az ellenzék szerint a kormánytagok rendre erkölcstelenségeket követnek el. Különösen rosszkor jön ez a lakosság konzervatív muzulmán többségét valószínűleg felháborító ügy most, alig fél évvel az általános választások előtt.

Utoljára 1998 januárjában volt politikai vezetőt - Anvar Ibrahim egykori miniszterelnök-helyettest érintő szexbotrány a délkelet-ázsiai országban. A politikust a botrány miatt kizárták a kormánypártból és bíróság elé állították azzal a váddal, hogy homoszexuális kapcsolata volt a sofőrjével. Az első fokon eljáró bíróság el is ítélte, de egy fellebbviteli igazságszolgáltatási fórum hatályon kívül helyezte később az ítéletet. Anvar Ibrahim jelenleg az ellenzék egyik vezetője, és állítja: alaptalan volt az ellene felhozott vád, politikai ellenfelei koholták, hogy tönkretegyék karrierjét.