Lángol egy kórház Londonban

Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki szerdán egy londoni kórház legfelső emeletén. A betegeket és a személyzetet is sikerült időben kimenekíteni, senki nem sérült meg, a tűzoltóság mégis "nagyon komolynak" minősítette a helyzetet.
Vágólapra másolva!

A nyugat-londoni Chelsea városrészben álló Royal Marsden Kórházban ütött ki tűz szerdán, az oltásban mintegy hetven tűzoltó vesz részt. Az épületet még késő délután is oltották; a tűzoltók munkáját erős, jeges szél nehezítette.

A világ első, kifejezetten rákkutatásra és -kezelésre alapított kórházának felső emelete teljesen kiégett, de a tűzesetnek nincs sérültje, a tűzoltóság jelentése szerint minden beteget és a személyzet összes tagját sikerült kimenteni.

A londoni tűzoltóság szerint "nagyon komoly" tűzesetről van szó. A BBC beszámolója szerint a tetőszerkezet nagy része megsemmisült, a környék felett sűrű fekete füst gomolyog. Egy közeli könyvesbolt eladója azt mondta, hamu is száll a levegőben.

A Royal Marsden a világon az első olyan egészségügyi intézmény, amelyet e betegségfajta okainak kutatására hoztak létre. Évente 40 ezer rákbeteget kezelnek a kórházban, és jelentős kutatások is folytak itt, a személyzet tagjainak beszámolója szerint - mivel számos tároló helyiség is a lángok martaléka lett - pótolhatatlan kutatási adatok is odavesztek.