Biztonságban lehetnek Kenyában a külföldi turisták

Vágólapra másolva!
A kenyai hatóságok csütörtöki közlése szerint az országban tartózkodó külföldi turisták biztonságban vannak a december 27-én megrendezett elnökválasztást követő etnikai-politikai zavargások ellenére.
Vágólapra másolva!

Eric Kiraithe, a kenyai rendőrség szóvivője leszögezte, hogy a biztonsági erők urai a helyzetnek, a turisták megfelelő védelmet kapnak.

Rose Kwena, a kenyai idegenforgalmi hivatal sajtófőnöke pedig azt hangoztatta, hogy megerősítették azoknak a térségeknek a biztonsági helyzetét, amelyek a turisták kedvelt úti céljai.

Kocsis András, a kenyai magyar nagykövetség munkatársa korábban az [origo] -nak arról számolt be, hogy 415 magyar turista az országban. Az utazási irodák a bizonytalan helyzet miatt lehetővé tették az elállást az utazástól, vagy más célra cserélni azt, ám a magyar utazók közül eddig kevesen éltek a lehetőséggel.

A Külügyminisztérium felhívása ellenére a konzulátus újabb érkező turistacsoportokról tud, a pontos számuk azonban még nem ismert. A nagykövetség úgy tudja, egyetlen magyar állampolgárt sem ért atrocitás a zavargások kezdete óta.