Forgalmas úton robbant egy tartály Nigériában

Vágólapra másolva!
Egyelőre nem tudni, hogy radikálisok támadtak-e vagy baleset történt Nigériában, mikor felrobbant egy tartálykocsi egy forgalmas közúton. A robbanás legalább harminc halálos áldozatot követelt.
Vágólapra másolva!

Legalább harminc ember vesztette életét, mikor egy forgalmas úton felrobbant egy üzemanyagtartály Nigéria déli részén, Port Harcourt városának közelében - számolt be róla a BBC.

Az AFP hírügynökség szerint a tartálykocsi lopott üzemanyagot szállított, és a rendőrség üldözte, mikor felrobbant. Legkevesebb tizenhárom járműben és több boltban keletkezett kár.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a robbanást, de a BBC szerint nem tűnik valószínűnek, hogy fegyveres lázadók állnának a háttérben, bár a régióban radikálisok gyakran követnek el bombatámadásokat, emberrablást. Az egyik militáns szervezet egy nappal ezelőtt azt állította, hogy távirányítással felrobbantottak egy kikötőben horgonyzó tengerjáró tankert. A BBC tudósítója szerint viszont a közlekedési balesetek is gyakoriak Nigériában, mivel az utak elhanyagoltak, és a járműveket sem tartják karban megfelelően. A rendőrség vizsgálatot indított.