Kilenc kanadai pedofilt vettek őrizetbe

Vágólapra másolva!
Kilenc kanadait állítottak elő, és vádat is emeltek ellenük egy nagyszabású pedofilellenes művelet keretében. A Koala kódnevű akciót egy Ausztráliában talált pedofil videofelvétel nyomán indították el 30 ország rendőrségeinek részvételével.
Vágólapra másolva!

A hadművelet keretében begyűjtött információk segítségével Kanadában közel száz gyanúsítottat találtak, akik egy tavaly őrizetbe vett olasszal leveleztek elektronikus úton, hogy hozzájussanak az általa gyártott pedofil videókhoz.

Earla-Kim McColl, a kanadai csendőrség munkatársa sajtótájékoztatóján közölte, hogy az ügyben eddig kilenc kanadai állampolgárt vettek őrizetbe. Mint mondta, eddig még nem találtak meg mindenkit, aki az olasz szállítóval kapcsolatban állt.

A Koala hadműveletet azután indították el, hogy Ausztráliában találtak egy videót, amelyen egy testvérpáron, egy 9 és egy 11 éves kislányon követ el nemi erőszakot egy férfi, akiről később kiderült, hogy a kislányok apja - mondta el Henno Hagemeijer, az Europol képviselője a sajtótájékoztatón. A video flamand nyelvű volt, a kislányokat Belgiumban találták meg, Bruges környékén, az apjukat őrizetbe vették. A két belga kislányon kívül a pedofilhálózat 21 - kilenc és tizenhat év közötti - ukrán áldozatát azonosították.

Tavaly novemberben az Europol közölte, hogy 92 embert vettek őrizetbe 18 országban a Koala hadművelet keretében.