Harminchat maffiózót tartóztattak le Palermóban

Vágólapra másolva!
Három tucat maffiózót tartóztattak le szerdán Palermóban. Az olasz rendőrség nagyszabású akciót indított a szicíliai szervezett bűnözés ellen.
Vágólapra másolva!

Bűnszövetkezéssel, illegális fegyvertartással, valamint helyi üzletemberek zsarolásával és védelmi pénzek kicsikarásával vádolják azt a harminchat olasz maffiózót, akit őrizetbe vettek a hatóságok szerdán.

Azt is feltételezik a nyomozók, hogy a gyanúsítottak korábban éveken át rejtegették Salvatore Lo Piccolót, aki a legfőbb "keresztapa" tisztjére pályázott, és akit novemberben sikerült végül elfogni. Most került horogra fia, Calogero is, aki apja letartóztatása óta magasra emelkedett a maffia ranglétráján. A másik Lo Piccolo-fiút apjával együtt vették őrizetbe.

A szerdai letartóztatásokhoz hozzásegítettek azok a feljegyzések, alvezéreinek kiadott parancsok, amelyeket Lo Piccolo tavaly ősszel felfedezett rejtekhelyén találtak, de igénybe vették néhány "bűnbánó" maffiatag vallomását is.

A védelmi pénz fizettetése a maffia egyik legnagyobb bevételét jelenti, de a közelmúltban a szicíliai üzleti élet fellázadt e gyakorlat ellen, az olasz iparkamara pedig kizárással fenyegette meg azokat, akik engednek az alvilág e zsarolásának.