Kórházban kezelik Václav Havelt

Vágólapra másolva!
Nem súlyos Václav Havel volt cseh államfő állapota, akit a hétvégén szállítottak ismét kórházba szívműködési zavarokkal. Ennek ellenére két hétig benn tartják a politikust, akit hörghuruttal is kezelnek.
Vágólapra másolva!

Mintegy két hétig kell a kórházban maradnia Václav Havel volt cseh államfőnek - közölte kedden reggel a prágai IKEM szívkórház igazgatóhelyettese, Michael Zelízko. A 71 éves politikust szívműködési zavarokkal szombaton este szállították kórházba, de eddig nem közöltek részleteket egészségi állapotáról. Jan Pirk főorvos szerint előbb Havel hörghurutját kell kigyógyítani, s csak azután tudják az orvosok kezelni a fellépett szívzavarokat.

Havel állapota nem súlyos és jól érzi magát - közölte ismét Jakub Hladík, az ex-államfő személyes titkára. Ennek ellenére a volt elnök legközelebbi napokra szóló munkaprogramját lemondták. A drámaíróból és emberi jogi aktivistából lett nemzetközileg ismert politikusnak már a múltban is gyakran voltak problémái az egészségével, rákos daganat miatt eltávolították jobb oldali tüdejének jelentős részét.