Elfogták a szökevény késelő gyereket

Vágólapra másolva!
Megtalálták a nevelőintézetből múlt csütörtökön megszökött 12 éves fiút. A gyerek azzal vált hírhedtté, hogy korábban megkéselt egy tőle idősebb fiút Budapesten. A gyerek több mint kétszáz kilométert tett meg egyedül.
Vágólapra másolva!

Megtalálták a korábban Budapesten késelő gyermeket - közölte a Hargita megyei szociális és gyermekvédelmi hatóság igazgatója. A csíkszeredai nevelőintézettől jóval távolabb, Beszterce-Naszód megyében bukkantak a 12 éves fiúra, aki néhány nap alatt több mint 200 kilométert tett meg egyedül.

G. Istvánt múlt hét szerdán vitték vissza Romániába a magyar hatóságok, de már másnap délután megszökött a nevelőintézetből. Az erdélyi Krónika múlt héten megszólaltatta idősebb G. Istvánt a székelyföldi Gyergyószentmiklós peremén. Az apa szerint a korábban a város pályaudvarán kéregető Istvánnak tavaly Besztercéről veszett nyoma, ahová nővérét ment meglátogatni. A férfi úgy vélte: a gyereket elrabolta a maffia.

A kiskamasz azzal vált hirhedtté, hogy nemrég késsel combon szúrt egy tőle idősebb fiút a fővárosi Blaha Lujza téren. Mint később kiderült, a fiú a szurkálást megelőzően több rablást is elkövetett, elsősorban a VIII. kerületben és környékén.