Kártérítést követel a biciklist gázoló spanyol autós

Vágólapra másolva!
Kártérítést követel áldozata családjától egy spanyol autós, mert az általa elgázolt kerékpár kárt tett luxuskocsijában. A férfi szerint a meghalt fiún már nem lehet segíteni, ám az ő veszteségét lehet enyhíteni.
Vágólapra másolva!

Kártérítési pert indított korábbi áldozatának családja ellen egy spanyol autós, mert az elütött kerékpár kárt tett luxuskocsijában. A madridi férfi összesen 20 ezer euróra (5 millió forintra) tart igényt. Annak ellenére, hogy autójának javíttatása csak 14 ezer euróba került, a családon akarja behajtani azt a további 6 ezer eurót is, amelyért autót bérelt a javíttatás idejére.

A halálos balesetben mindkét fél hibás volt. A 17 éves biciklis éjjel kivilágítatlanul és fényvisszaverő öltözék nélkül kerekezett, míg az autós túl gyorsan hajtott. A gyorshajtást a biztosító el is ismerte, és 33 ezer euró (8,5 millió forint) kártérítést fizetett a fiú családjának. Az autós azonban úgy érzi, neki is jár kompenzáció. "Én is áldozata vagyok ennek az egésznek. A fiút már nem lehet visszahozni, de az én gondomon lehet enyhíteni" - véli a spanyol férfi.