Kínában nagyrészt helyreállt az áramszolgáltatás

Vágólapra másolva!
Kínában a két hóvihar sújtotta tartomány alacsonyabban fekvő részein helyreállt a közlekedés és az áramszolgáltatás. A hegyvidéki területeken azonban márciusig is eltartanak a munkálatok, ott addig még előfordulhatnak áramkimaradások.
Vágólapra másolva!

Helyreállt közlekedés és az áramszolgáltatás Kína ítéletidő sújtotta déli országrészek nagy részén. A szükségintézkedéseket irányító kormányzati munkacsoport szombat este közölte, hogy az élet lassan visszatér a megszokott kerékvágásba Kína déli és középső részén, ahol a több mint egy hónapja tartó szokatlanul fagyos, havas, jeges időjárás a hivatalos adatok szerint legkevesebb 60 halálos áldozatot követelt, és több milliárd dolláros anyagi kárt okozott.

A hatóságok a legtöbb érintett helyen helyreállították az áramszolgáltatást, megtisztították az utakat és a vasúti síneket, illetve feltöltötték élelmiszerekkel az üzletek polcait. A munkacsoport szerint azonban csak részleges győzelmet arattak az ítéletidő felett, mert a hegyvidéki területeken további erőfeszítésekre van szükség. Kujcsou és a szomszédos Kuanghszi tartományban néhány autópályán és főútvonalon továbbra sem lehet akadálytalanul közlekedni.

Kujcsou tartományban vasárnap a jeges országúton kilenc ember halt meg egy újabb halálos közlekedési balesetben. A dél-kínai állami áramszolgáltató vállalat vezetője elmondta, hogy a hálózat helyreállítási munkálatai várhatóan március végéig fognak tartani, és addig előfordulhatnak időszakos áramkimaradások.