Nemzetközileg körözött magyart fogtak el a szlovákok

Vágólapra másolva!
A szlovák hatóságok szombaton letartóztattak egy nemzetközi körözés alatt álló magyar állampolgárt. A 35 éves férfit saját, bérelt lakásán fogták el. A szlovákok szerint a magyarok figyelmeztették őket, hogy a gyanúsított náluk tartózkodik.
Vágólapra másolva!

Nemzetközileg körözött magyar állampolgárt tartóztattak le a szlovák rendőrök. A 35 éves Porcs Pétert, több bűntársával együtt, 2006 szeptembere óta keresték a magyar hatóságok. A BRFK XI. kerületi rendőrkapitányság gyanúja szerint ugyanis Porcs, társaival közösen, 2006. augusztusában - hamis bírói ítélet felhasználásával - jogtalanul utalt át több mint 270 millió forintot egy budapesti pénzintézetben. Az összegből több mint 265 millió forintot sikerült felvenniük.

A szlovák rendőrség szóvivője, Martin Korch szerint a férfit egy Rozsnyóhoz közeli kis faluban, Jólészen sikerült letartóztatni, miután a magyar rendőrség korábban értesítette a szlovák hatóságokat, hogy a körözött személy vélhetően Szlovákiában bujkál. A körözés alatt álló magyart a szlovákok fél évig figyelték, és alapos előkészületek után szombaton - bérelt házában - letartóztatták.

Porcs rendkívül óvatos volt, a házat több őrzőkamerával vette körül. A közlemény szerint a gyanúsított nem akart tartósan a gömöri kisközségben maradni, ahol csak hamis úti okmányokra várt. A menekülés érdekében arra is fel volt készülve, hogy plasztikai műtéttel megváltoztassa külsejét.