Robbanás végzett az Iszlám Dzsihád vezetőjével

Vágólapra másolva!
Robbanás végzett az Iszlám Dzsihád egyik vezetőjével a Gázai övezetben. A palesztinok szerint iraeli rakétatámadás végzett Ajmán al-Fajeddel és hét másik emberrel, ezt az izreleliek tagadják. Az elmúlt három hónapban Izrael 150 palesztint ölt meg.
Vágólapra másolva!

Nagy erejű robbanás pusztította el péntek este Ajmán al-Fajed, az Iszlám Dzsihád nevű palesztin militáns mozgalom vezetőjének házát a Gázai övezetben, az el-Buredzs menekülttáborban. A robbanásban legalább nyolc ember meghalt, 40 megsebesült. A BBC palesztin orvosi forrásból úgy tudja, az áldozatok közt van al-Fajed, a felesége és két gyermeke is.

Palesztin források szerint izraeli rakétatámadás pusztította el az épületet. "Elítéljük az el-Buredzs menekülttábor ellen elkövetett izraeli bűncselekményt. Izraelnek kell vállalnia érte a teljes felelősséget és viselnie annak következményeit" - jelentette ki szombaton újságíróknak a Hamász mozgalom egyik szóvivője. Hasonló tartalmú közleményt adott ki az Iszlám Dzsihád is.

Izrael péntek este tagadta, hogy hadserege állna a támadás mögött, állításuk szerint pénteken semmilyen támadást nem hajtottak végre az övezet ellen. A zsidó állam hadserege az elmúlt három hónapban több mint 150 palesztint, főleg militáns szervezetek tagjait ölt meg, válaszul arra, hogy a szélsőségesek házi készítésű rakétákkal támadják a Gázai övezetből a környékbeli izraeli településeket.