Hamarosan hazajönnek a síbalesetes gyerekek Ausztriából

Vágólapra másolva!
Hamarosan hazajöhet Ausztriából az a két tizenéves gyerek, akik kiestek egy sífelvonóból. A kiskamaszok már túl vannak a műtéten.
Vágólapra másolva!

Az Országos Mentőszolgálat szervezi az Ausztriában hétfőn síbalesetet szenvedett szegedi gyermekek hazahozatalát - közölte Mészáros Zsolt, a diákok iskolájának igazgatója.

Mészáros elmondta: tudomása szerint a két gyermek kedden már jó hangulatban ébredt, túl vannak a baleset utáni műtéteken és ijedségen, így ha orvosaik engedik, hamarosan hazatérnek.

Az iskolából 26 gyermek indult az egyik utazási iroda által szervezett ausztriai sítáborba vasárnap. A többi gyermek február 23-án tér haza. A csoporttal szülők is utaztak.

A baleset körülményeiről az igazgató nem tud részleteket, annyit azonban elmondott, hogy a 11 éves lány, illetve a 10 éves fiú gyakorlott síelő.

A gyermekek hétfő délelőtt zuhantak ki a gerlitzeni sífelvonóból, körülbelül hétméteres magasságból. Egyikük állítólag kiesett, a társa pedig utánaugrott. A gyerekek eszméletüket vesztették, mentőhelikopter szállította őket a közeli klagenfurti kórházba. A lánynak a lába, a fiúnak pedig a karja tört el.