Földrengések rázták meg az indonéz partokat

Vágólapra másolva!
Rövid idő alatt több erős tenger alatti földrengés is volt Indonézia partjainál, ami miatt cunamiriadót rendeltek el. A szökőár elmaradt, de nagy volt a pánik, mivel 2004-ben ezen a vidéken pusztított az a cunami, amely 220 ezer áldozatot követelt.
Vágólapra másolva!

Több erős földrengés rázta meg hétfő óta Indonézia nyugati partvidékét, a hatóságok Szumátra nyugati partjain két ízben cunamiriadót rendeltek el, de a szökőár szerencsére elmaradt. Áldozatokról és károkról nem szólnak a jelentések. 2004 karácsonyán ebben a térségben, Szumátrától nyugatra történt az a földrengés, melynek nyomán pusztító szökőár keletkezett az Indiai-óceánon, mintegy 220 ezer halálos áldozatot hagyva maga után.

Az első, a Richter-skála szerint 7,2-es fokozatú földrengést helyi idő szerint hétfő délután regisztrálták a hatóságok. Ezt egy sor utórengés követte. Helyi idő szerint kedden reggel egy újabb, 7,0 erősségű földrengés következett. Az utóbbi hipocentruma az Indiai-óceán alatt mintegy 27 kilométer mélységben, az indonéz tengerparttól 170 kilométernyire helyezkedett el.

A rengések Bengkulu tartományban ijedelmet, pánikot keltettek több ezer lakos körében. Tavaly szeptemberben ebben a térségben több mint húszan haltak meg egy földrengésben. A Szumátra északi csücskében fekvő Aceh tartományban a múlt héten 7,5-ös földrengés pusztított, amely három emberéletet követelt.