A metró elé löktek egy fiút Berlinben

Vágólapra másolva!
Valószínűleg rasszista volt az a nő, aki idegenellenes szidalmazásokat skandálva a metró elé lökött Berlinben egy 19 éves fiút. A fiatalember két utas segítségével megmenekült.
Vágólapra másolva!

Szélsőséges, a hatóságok gyanúja szerint faji indíttatású, idegenellenes merénylet történt vasárnap egy berlini földalatti állomáson. A rendőrség vasárnap késő délutáni közlése szerint egy fiatal nő a közeledő földalatti szerelvény elé lökött egy 19 éves - minden valószínűség szerint Németországban élő külföldi - fiút. Tettét rasszista és idegenellenes szidalmazásokkal kísérte.

A fiatal áldozat csakis gyors reakciójának, illetve két várakozó utas villámgyors segítségének köszönhette, hogy a szerelvény nem gázolta halálra. A földalatti vezetője szerint a szerencsétlenség amúgy elkerülhetetlen lett volna.

A 20 éves nőt a hatóságok őrizetbe vették, s gyilkossági kísérlet gyanújával indítanak vizsgálatot ellene.

Az elmúlt két nap "fekete hétvége" volt a berlini földalatti, továbbá a városi vasút állomásain. Berlin különböző pontjain ugyanis számos erőszakos és brutális támadás történt, s több buszvezetőt is megtámadtak. Értesülések szerint a berlini buszvezetők aláírás-gyűjtést indítottak a nagyobb biztonság szavatolása érdekében.