Meggyilkoltak egy spanyol szocialista politikust

Vágólapra másolva!
Saját háza előtt lőttek rá háromszor egy spanyol szocialista politikusra Baszkföldön. A férfi a kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe. A merényletért még senki sem vállalta a felelősséget.
Vágólapra másolva!

Meggyilkoltak egy szocialista politikust pénteken a spanyolországi Baszkföldön. Isaías Carrasco, a városi tanács egykori tagját, Mondragón városában lévő házából készült távozni feleségével és leányával. Egy meg nem nevezett szemtanú a CNN-nek elmondta, hogy három lövést halott. A támadók a tarkóján sebesítették meg, a 42 éves politikus a kórházba szállítást követően belehalt a sebesülésbe.

Az El País spanyol napilap internetes oldalán azt írta, hogy a gyilkosságnak ez a módja a Baszk Haza és Szabadság (ETA) szakadár szervezetre jellemző. Az országban két nappal a parlamenti választások előtt szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be, attól tartva, hogy az ETA merényleteket követ el. A merénylet elkövetéséért egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget.

A választások előtti utolsó felmérések a szocialista José Luis Rodríguez Zapatero kormányfő csekély előnyét mutatták ki konzervatív néppárti kihívójával szemben. Zapatero tavaly megpróbált békét kötni az ETA szeparatistáival, de kísérlete kudarcba fulladt.