Kigyulladt egy áruház Léva belvárosában

Vágólapra másolva!
Kigyulladt egy kétemelet áruház pénteken a szlovákiai Léva belvárosában. Az utcákat füst borította egész délután. A tűzoltók szürkületig dologoztak a helyszínen, személyi sérülés nem történt.
Vágólapra másolva!

A szlovákiai Léva központjában pénteken kigyulladt egy áruház. A tüzet röviddel déli tizenkét óra előtt észlelték. Az első jelentések szerint a bevásárlóközpontot sikerült kiüríteni, a vevők és a személyzet tagjai egyaránt sértetlenül hagyták el az épületet. A tüzet állítólag egy zárlatos klímaberendezés okozta.

A belváros utcáit egész délután sűrű füst borította el, mert a tűz a hetvenes években épült kétemeletes áruház legfelső födémjén, zárt térben tört ki. Előbb a belső hungarocell-szigetelése, később pedig a kátrányos tetőszigetelés lassú, füstölgő égése igen sok gondot okzott a mintegy nyolcvan tűzoltónak, akik még alkonyatkor is a helyszínen dolgoztak.

Délután a rendőrség lezárta belvárost, sötétedéskor pedig a mérgező gázok veszélye miatt hangszórókon szólították fel az embereket, hogy zárják be a lakások ablakait. A belvárosi üzletek és hivatalok közül több már délben kénytelen volt bezárni, sok lakó önként távozott a lakásából. Az is szóba került, hogy a mérgezés veszélye miatt kilakoltatások is lesznek.

Miután este hat órára a tüzet sikerült eloltani, a tűzoltóság cáfolta a kilakoltatásról elterjedt híresztelést és közölte: a tüzet sikerült eloltani, de a tűzoltók éjszaka is a helyszínen lesznek, mert a faszerkezetes tető zárt zugaiban új tűzfészkek alakulhatnak ki.