Újságírókra támadt Malina Hedvig feltételezett bántalmazója

Vágólapra másolva!
Kiütötte a telefont egy újságíró kezéből és rátámadt egy operatőrre az a férfi, akinek feltehetően köze van a nyitrai egyetemista, Malina Hedvig 2006-os megveréséhez. A szlovák legfőbb ügyészség előtt történt az incidens, ahol a férfi kihallgatására várt.
Vágólapra másolva!

Dulakodásba keveredett pénteken reggel a szlovák legfőbb ügyészség pozsonyi épülete előtt a Nyitrán megvert magyar egyetemista, Malina Hedvig egyik állítólagos bántalmazója, Marcel G. A férfi kihallgatására várva az egyik érdeklődő újságíró kezéből kiütötte a mobiltelefont, egy operatőr kamerájába pedig kétszer beleütött. Ő az egyike azoknak, akik állítólag bántalmazták 2006-ban Mailna Hedviget, mert magyarul beszélt.

Marcel G. és társa, Robert B. feltűnően hasonlítanak arra a két fantomképre, melyek alapján a rendőrség néhány napig körözte a lány állítólagos támadóit. Az egyetemista lány elleni támadás után néhány nappal tették közze két fiatal bőrfejű fantomképét. Pár nappal ezután viszont lezárták a nyomozást. A megállapítások szerint Malina Hedviget senki sem bántalmazta, az egész történetet maga találta ki és ezzel megtévesztette a hatóságot.

Malina Hedvig kitart az eredeti vallomása mellett. A lány szerint a titkosszolgálat megfigyeli, telefonját lehallgatják. Ügyvédje, Roman Kvasnica tarthatatlannak minősíti, hogy még mindig nem Hedvig támadóit keresik, hanem azt vizsgálják, félrevezette-e a lány a hatóságokat, jóllehet teljesen nyilvánvaló, hogy igazat mondott. Hedvig ügyvédje, Roman Kvasnica Strasbourgban az Emberi Jogok Európai Bíróságán tett panaszt. Indoklása szerint korántsem anyagi, hanem erkölcsi jóvátételt kereső szándékkal.