Csempészalagutakat rombolt le Egyiptom a gázai határon

Vágólapra másolva!
Hat csempészalagutat számoltak fel szombaton az egyiptomi hatóságok a gázai határ körzetében. Az alagutak lakott terület, vagy mezőgazdasági földek alatt húzódott.
Vágólapra másolva!

Fegyverek és fogyasztási cikkek csempészésére használt alagutakat - szám szerint hatot - fedezett fel és rombolt le Egyiptom a Hamász által kézben tartott Gázai övezet határán - közölték szombaton az egyiptomi hatóságok. A határ alatt húzódó alagutakat egy csütörtökön Rafah városában és annak környékén indult nyomozás eredményeként fedték fel.

Egy névtelenül nyilatkozó biztonsági illetékes elmondta, a föld alá vájt utak egy része lakott területen, másik része mezőgazdasági földek alatt érte el a palesztin körzetet.

Egyiptom hónapok óta szenved a határbiztonság ügyével: mind az Egyesült Államok, mind Izrael növekvő nyomást gyakorol rá, hogy törje le a csempészést, amire Kairó rendre ígéretet is tesz. A közelmúlt hírei mégis megerősítették, hogy a rafahi átkelő ismételt lezárása óta - amely a Hamász által kirobbantott határáttörést követte - több tucatnyi útvonalon újrakezdődtek a csempészési akciók.