Izrael bombázta a Gázai övezetet

Vágólapra másolva!
Szélsőségesek rakétatámadásai miatt bombázta a Gázai övezet északi részét az izraeli légierő. A térségben pár napig nyugalom volt, szerdán a palesztin Hamasz tűzszüneti ajánlatot is tett. A bombázás előtt néhány órával izraeliek megölték több szélsőséges szervezet helyi vezetőjét Ciszjordániában.
Vágólapra másolva!

Bombázta a Gázai övezet északi részét Izrael, miután palesztin szélsőségesek rakétákat lőttek ki területére. Az akciót megelőzően pár napig nyugalom honolt a környéken. Az izraeli légierő szerint egy rakétakilövő csoportot támadtak Beit Hanún térségében, miután onnan tucatnyi rakétát lőttek ki Dél-Izraelre. Áldozatokról, sebesültekről egyelőre nem érkezett hír.

A rakéták a hadsereg szerint Szderót területén csapódtak földbe. Több épületet megrongáltak, de személyi sérülést nem okoztak. Az Iszlám Dzsihád szerint 15 rakétát és 10 aknavető lövedéket lőttek ki - írja a BBC News.

Pár órával a bombázás előtt álcázott izraeli katonák négy palesztin fegyverest lőttek le a ciszjordániai Betlehemben. Az áldozatok között volt az Iszlám Dzsihád egyik helyi vezetője, Muhammed Sahada, illetve egy másik vezető személyiség, Ahmed al-Babul az Al-Aksza Mártírjainak Brigádjából. Izrael szerint megpróbálták őket letartóztatni, ám fegyver volt náluk.

A Gázai övezetben nyugalom honolt az utóbbi pár napban, miután hétfőn Izrael csökkentette katonai aktivitását. A nagy ellenkezést kiváltó múlt heti hadműveleteket a megszaporodó rakétatámadások miatt indították.

A Hamasz szerdán bejelentette, hajlandó tűzszünetet kötni, ha leállnak az izraeli akciók és újranyitják a határokat. Izrael ugyanis blokád alatt tartja az övezetet azóta, hogy a Hamasz fegyveresei tavaly júniusban átvették ott az uralmat.