Vérükért tartottak fogva embereket Indiában

Vágólapra másolva!
Hetente többször is véradásra kényszerítette fogvatartott áldozatait egy indiai bűnbanda. A faluról a városba csalt férfiak a sorozatos vérvételnek köszönhetően úgy legyengültek, hogy képtelenek voltak fellázadni rabszolgatartóik ellen.
Vágólapra másolva!

Férfiakat tartott fogva egy bűnbanda Indiában, hogy hetente többször lecsapolja a vérüket és azt kórházaknak adja el jó pénzért - közölte az indiai rendőrség kedden. Az Uttar Prades állambeli Gorakhpurban letartóztatott egy ötfős bandát, amely 17 férfit tartott "vérrabszolgaként". A bűnözés szokatlan formáját űző gonosztevők hetente többször vérét vették a férfiaknak, s a lecsapolt vért kórházaknak értékesítették, míg a bevételből szó szerint csak filléreket juttattak az áldozatoknak.

A bandának havonta akár 125 ezer forintnak megfelelő összegű haszna is származhatott egy-egy véradásra kényszerített donoron. A rendőrség szerint a munkaalkalom ígértével faluról a városba csalt férfiak a sorozatos vérvételnek köszönhetően túlságosan legyengültek ahhoz, hogy fellázadjanak rabszolgatartóik ellen. Amikor rájuk bukkantak, olyan gyengék voltak, hogy még két lábra állni sem tudtak.