Zambiai képviselők kupit csináltak a hotelszobájukból

Vágólapra másolva!
Tömegverekedés alakult ki egy ellenzéki képviselő felszólalását követően a zambiai parlamentben. A képviselő szerint ugyanis bordélyként üzemeltetik a parlamenti képviselők számára lefoglalt hotelszobákat.
Vágólapra másolva!

Kiterjedt szexbotrányt lepleztek le a Zambiában, miután kiderült: a parlamenti képviselők számára lefoglalt hotelszobák gyakorlatilag bordélyként üzemeltek. "A parlament elnöke vizsgálatot rendelt el a vádak nyomán, amelyek szerint a képviselők rendszeresen prostituáltakkal találkozgattak a számukra fenntartott hotelszobákban" - jelentette be a parlament szóvivője.

A botrányt Munji Habeenzu, az ellenzéki nemzeti egységpárt politikusa robbantotta ki. A képviselő az AIDS veszélyeiről szóló parlamenti vitában felszólította kollegáit, hogy előbb saját viselkedésükön és életmódjukon változtassanak, csak aztán hozzanak előírásokat mások számára.

Habeenzu kijelentései heves vihart kavartak, amely végül verekedésbe torkollott. A tömeges dulakodásban egy miniszterhelyettes is részt vett. A szexbotrány miatt a zambiai nőszervezetek csütörtökre demonstrációt jelentettek be a parlament épülete elé.