Tizenöt tálib felkelőt öltek meg Afganisztánban

Vágólapra másolva!
Két összecsapásban tizenöt tálib felkelőt öltek meg szombaton Afganisztánban Kandahár városától nyugatra - közölte az afgán védelmi minisztérium. A bukaresti NATO-csúcsértekezleten az Egyesült Államok felszólította a szövetség tagjait, hogy küldejenek újabb egységeket a térségbe.
Vágólapra másolva!

Az afgán kormányhadsereg és a NATO-erők megöltek 15 tálib felkelőt Afganisztán déli részén - közölte vasárnap az afgán védelmi minisztérium. A tájékoztatás szerint két összecsapás történt szombaton Kandahár várostól 40 kilométerre nyugatra egy olyan területen, ahol rendszeresek voltak a harcok a tálibok és a NATO-, valamint afgán erők között.

Ezen a héten, a bukaresti NATO-csúcsértekezleten az Egyesült Államok és szövetségesei megerősítették, hogy hosszú távon kötelezik el magukat Afganisztán katonai megsegítésében. Az Egyesült Államok ugyanakkor felszólította szövetségeseit, hogy az afganisztáni erőszak növekvő mértéke miatt duplázzák meg erőfeszítéseiket. Washington újabb 3500 tengerészgyalogost küld a térségbe. Franciaország pedig 700 katonát szándékozik vezényelni az afganisztáni 47 ezer fős nemzetközi erőkhöz.