Feldarabolt nő holttestére bukkantak Skóciában

Vágólapra másolva!
Egy feldarabolt nő holttestére bukkantak a skót hatóságok Angus körzetben - közölte szombaton a francia AFP. A 35 éves nőt állítólag két litván férfi gyilkolta meg, őket a skót rendőrség őrizetbe vette.
Vágólapra másolva!

A tenger által partra sodort fej és kezek után egy feldarabolt litván nő további testrészeit találták meg a tengerben egy bőröndben a skót hatóságok - közölte szombaton a francia AFP hírügynökség. A testrészeket tartalmazó koffert Arbroath skóciai kisváros kikötőjében halászták ki a vízből rendőrségi könnyűbúvárok.

Az újabb hátborzongató leletek valószínűleg ugyanattól a 35 éves nőtől - egy litván vendégmunkástól - származnak, akinek műanyagzacskóba bugyolált fejét és kezeit már korábban partra vetette a víz. A fejet és az egyik kezet még kedden találta meg két fiatal lány az arbroathi strandon, szerdán pedig a másik kézfej is előkerült. A rendőrség szerint az áldozat Jolanta Bledaite, akinek eltűnését a munkaadója jelentette. Az ügyben már őrizetbe vettek két litván férfit, de a gyilkosság indítéka egyelőre nem ismert.

Az egyik skót lap szerint Bledaite azért ment dolgozni Nagy-Britanniába, hogy pénzt keressen rákbeteg apja gyógykezeléséhez. Az Alytusban élő család rossz anyagi helyzetben van, s a lány már másfél éve Skóciában dolgozott. Az apa nem érti, mi lehetett az a súlyos konfliktus, ami miatt lányának így kellett végeznie. A térségben - Angus körzetben - sok kelet-európai vendégmunkás dolgozik a zöldség- és gyümölcsbetakarításban.