Huszonnégy tálib lázadót öltek meg Afganisztánban

Vágólapra másolva!
Az afganisztáni koalíciós erők huszonnégy tálib felkelő megöléséről számoltak be szombaton. Nimrúz tartományban két emberrel végzett egy öngyilkos merénylő.
Vágólapra másolva!

Az afgán hadsereg a nemzetközi erők légi támogatásával megölt huszonnégy tálib lázadót szombatra virradóan az ország déli részén található Zábul tartományban - közölte a tartományi kormányzóhelyettes.

A pénteken elkezdett műveletnek az volt a célja, hogy a hatóságok visszaszerezzék a lázadóktól az ellenőrzést egy főközlekedési út felett, amely a fővárost és az országrészt köti össze. A harcokban megsebesült további nyolc tálib fegyveres, a koalíciós erők soraiból senkinek nem esett bántódása - tette hozzá a tisztségviselő. A lázadók kedden ezen az úton megöltek tizenhét építőmunkást. A tálibok az ország déli részén a legaktívabbak.

Öngyilkos merénylő megölt két embert szombaton a délnyugati Nimrúz tartományban. Egyes jelentések szerint az egyik, mások szerint mindkét áldozat indiai útépítő mérnök. Éppen munkájukat végezték a terepen, amikor gyalog odament hozzájuk a merénylő, és felrobbantotta a nála lévő pokolgépet - mondta el a tartományi kormányzó. További nyolc ember - köztük öt indiai munkás és két afgán polgári személy - megsebesült a támadásban - tette hozzá.