Koronás disznó képétől védenék a belga hercegnőt

Vágólapra másolva!
Eltávolítottak egy belga településről egy festményt, amely egy koronát viselő disznót és tehenet ábrázol. A festményt a belga uralkodó állítólagos törvénytelen lánya festette, és azért távolították el, mert hamarosan a tengerparti településre érkezik a belga hercegnő.
Vágólapra másolva!

Astrid belga királyi hercegnő közelgő látogatása alkalmából ideiglenesen eltávolították helyéről a Koksijde nevű tengerparti településen a hercegnő állítólagos féltestvére által készített szobrot, amely egy ágyon koronát viselő disznót és tehenet ábrázol.

A műalkotás címe "A szent királyi négylábú szörnyeteg", alkotója pedig Delphine Boel, aki II. Albert belga király házasságon kívül született leányának mondja magát. Az uralkodó 1999-ben elismerte, hogy a hatvanas években hosszú viszonyt folytatott Sybille de Selys Longchamps bárónővel, a most 40 éves Delphine Boel pedig valóban megdöbbentően hasonlít II. Albertre. A szobrot 2001-ben alkotta, és Koksijde önkormányza három évvel később vásárolta meg.

Astrid hercegnőt április 18-án várják a településre, és a hétvégén a belga média azt híresztelte, hogy a szobrot az udvar felszólítására távolították el. Ezt azonban a királyi palota határozottan cáfolta, és Marc Vanden Bussche, Koksijde polgármestere is megerősítette, hogy saját elhatározásából, Astrid hercegnő iránti udvariasságból döntött a műalkotás ideiglenes eltávolítása mellett.