Már 170 kanyaróst találtak Ausztriában

Vágólapra másolva!
Kanyarójárvány pusztít Ausztriában - közölte hétfőn az Egészséges Ifjúságért alapítvány. Az országban eddig 170 megbetegedést regisztráltak. Hansonló gondokkal küszködnek Vietnamban, ahol súlyos kolerajárvány ütötte fel a fejét. Ott eddig 136 megbetegedést jelentettek.
Vágólapra másolva!

Kanyarójárvány ütötte fel a fejét Ausztriában, amelyben eddig több mint 170-en betegedtek meg. Bécsből is jelentettek két fertőzést. A háziorvosok azt ajánlják, hogy 15 hónaposnál fiatalabb kisgyermekkel senki ne induljon el a szomszédos országba. A kanyaró elleni védőoltás Magyarországon kötelező, 15 hónapos korban kell beadatni, majd 11 éves korban meg kell ismételni és életre szóló védettséget ad.

Az Egészséges Ifjúságért alapítvány közleménye szerint a kötelező védőoltásoknak köszönhetően Magyarországon a gyerekek 95 százaléka élvez védettséget. Az érintett osztrák Waldorf-iskola térségében azonban alig volt olyan gyermek, aki védőoltást kapott volna.

Vietnamben a kolera nyomul

Az egészségügyi hatóságok szerint már 136-ra emelkedett a kolerával fertőzöttek száma Vietnamban. Az egészségügyi minisztérium adataiból kiderül, hogy a járvány eddig 18 nagyvárosban, illetve tartományban ütötte fel a fejét, de mindeddig egyetlen halálesetről sem érkezett jelentés.

Bár a kolerajárvány fő gócpontjai északon vannak, a hatóságok attól tartanak, hogy a betegség az egész országon áthaladó vasúthálózat révén tovább terjedhet, a vonatok higiéniai körülményei elégtelenek. Hanoiban elrendelték 31 tó kitisztítását. A fővárosban mintegy 2000 lakos kapott eddig védőoltást.