Törölték Magyarországot Slota pártjának térképéről

Vágólapra másolva!
Ján Slota pártja, a magyarellenes kijelentésektől sem idegenkedő SNS honlapján napokig egy olyan térkép volt elérhető, amelyen Magyarország nem létezik: Ausztria határai a Dunáig érnek, a többi terület pedig Szlovákiához tartozik. Az SNS nem indokolta meg a térkép megalkotását, de néhány nap múlva eltávolította honlapjáról.
Vágólapra másolva!

A magyarellenességéről ismert Ján Slota vezette szlovák Nemzeti Párt (SNS) törölte Európa térképéről Magyarországot: a párt honlapján napokig egy olyan Európa-térkép volt látható, amelyen a Dunántúl Ausztriához, a többi magyar terület pedig Szlovákiához tartozik. Ezen a térképen Magyarország nem is létezik.

Slota néhány évvel ezelőtt arra buzdított egyik beszédében, hogy "üljetek harckocsira és tegyük földdel egyenlővé Budapestet" - írja az MTI. Slota többször elismételte azt is, miszerint Szlovákiában nincsenek magyarok, csupán magyarul beszélő szlovákok.

Az SNS többször állította, hogy a szlovákiai magyarok autonómiát akarnak, és el akarják csatolni Szlovákia déli területeit. A párt kezdetektől azt hirdeti, hogy az egykori magyar királyságot megjelenítő "Nagy-Magyarország"-térképek Szlovákia területi integritását fenyegető üzenetet fogalmaznak meg.

Az SNS nem adott magyarázatot arra, miért rajzolták át Európát és miért csökkentették a térképen az Európai Unió tagjainak számát. Az SNS nem magyarázta meg a térkép születését sem, de a térképet eltüntette honlapjáról.