Aknákkal lőtt egy határátkelőt a Hamász

Vágólapra másolva!
Megtámadott, és aknákkal lőtt szombaton egy határátkelőt a Hamász az izraeli-palesztin határon. A harcokban három palesztin meghalt, míg 13 izraeli katona megsebesült. Közben a Gázai övezet más részein öt Hamász milicista ugyancsak életét vesztette az izraeli hadsereg légitámadásaiban.
Vágólapra másolva!

Három palesztin meghalt, 13 izraeli katona megsebesült szombaton a Hamász radikális szervezet fegyveres támadása és pokolgépes merényletei nyomán a Gázai övezet déli részén egy határátkelőhelyen. A Gázai övezet más részeiben hat másik palesztin halt meg. Az izraeli hadsereg szerint több palesztin fegyveres aknákkal lőtte, majd a köd leple alatt megtámadta Kerem Salom átkelőhelyet azt követően, hogy öngyilkos merénylők felrobbantották járműveiket az átkelőnél.

A robbanásokban, illetve az izraeli katonákkal folytatott tűzpárbajban három palesztin meghalt - mondta a katonai szóvivő. Tizenhárom izraeli katona könnyebben megsebesült. A támadás végrehajtásáért a felelősséget a Hamász mozgalom fegyveres szárnya, az Ezzedín al-Kasszám Brigádok vállalta. A Hamász egy másik átkelőhöz egy páncélozott járművet irányított, azt azonban az izraeli hadsereg megsemmisítette.

Gáza városától keletre a Hamász egyik fegyverese életét vesztette egy légitámadásban. Az övezet déli részében fekvő Rafahnál egy járókelő meghalt rakétatalálat következtében, amelynek célpontja a Hamász egyik rendőrségi terepjárója volt. Szombat este a Hamász négy fegyverese halt meg izraeli légitámadásban az észak-gázai Dzsabalíja közelében. Egy izraeli katonai szóvivő szerint a fegyveresek rakétatámadásra készültek Izrael ellen.